|

خودرو | قیمت خودرو | قیمت خودرو خارجی

چه خودروهایی فرسوده به حساب می‌آیند؟!

قانون خودروهای فرسوده چیست؟!

چه خودروهایی فرسوده به حساب می‌آیند؟!
کد مطلب : 34862

معضل از رده خارج کردن خودروهای فرسوده در کشور ما، به عنوان مشکلی برای برخی صاحبان خودروها محسوب می‌شود که باید هزینه زیادی برای نگهداری خودروها متحمل شوند. همچنین این روزها تردد خودروهای فرسوده موجب بیشتر آلوده شدن هوای شهر تهران و مصرف هر چه بیشتر سوخت می‌شود و تلاش مسئولان را برای از رده خارج کردن این خودروها می‌طلبد. رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو اعلام کرد: «طبق قانون باید ۲۵ درصد خودرو‌های تولیدی کشور اسقاط شوند، اما این قانون طی سالهای اخیر اجرا نشده است.»

مشهدی شریف در ادامه گفت: قانون ساماندهی صنعت خودرو در تاریخ ۱۶ خرداد ماه ۱۴۰۱ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. در ماده ۱۰ این قانون اشاره شده تردد، حمل بار و مسافر توسط وسایط نقلیه موتوری پس از رسیدن به سن فرسودگی در کلانشهر‌ها ممنوع است.

اصل قانون ماده ۱۰ این است، اما در تبصره‌های پایین‌تر شماره گذاری خودرو‌ها و موتورسیکلت منوط به ارائه گواهی اسقاط توسط خودروسازان و موتورسیکلت سازان معادل بیست و پنج درصد (۲۵%) تولید ماهانه است. مراکز اسقاط مکلف به ارائه گواهی اسقاط مورد تقاضای تولیدکنندگان خودرو و موتورسیکلت هستند. در سال گذشته حدود ۱۵ هزار برگه اقساط صادر شد.

او در ادامه بیان داشت: خرداد ماه سال ۱۴۰۰ هیات وزیران وقت، آیین‌نامه‌ای را درباره تعیین سن فرسودگی خودرو‌ها به تصویب رساندند. براساس این آیین‌نامه، با توجه به کاهش ایمنی و آلایندگی انواع وسایل نقلیه در اثر مرور زمان، سن مرز فرسودگی به جای سن فرسودگی تعیین شد. بنابراین خودرو‌های مشمول باید سالانه دفعات بیشتری برای دریافت معاینه فنی اقدام کنند.

به گفته او: «بر این اساس سن مرز فرسودگی برای خودرو‌های سواری ۱۵ سال است. به طوری که خودرو‌های از سال ۸۵ به قبل فرسوده محسوب می‌شوند.»

مشهدی شریف در پایان در مورد خودروهای فرسوده گفت: «طبق قانون معادل ۲۵ درصد خودرو‌های تولیدی که می شود حدود ۲۵۰ هزار دستگاه خودروی فرسوده در سال، باید اسقاط شوند. در قانون بودجه ۱۴۰۱ پیش‌بینی شده ۱۰ درصد از خودرو‌های عرضه شده از طریق قرعه‌کشی، به صاحبان خودرو‌های فرسوده تعلق بگیرد.»

دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

پربازدیدترین